27.07.2017 г., 23:42 ч.

Добре дошла, Любов! 

  Поезия » Любовна
267 2 6

Автор: Генка Богданова


Добър вечер, Любов! Поседни!
Да пием по чаша тежък  „Мавруд”!
Дълги нощи и тягостни дни
сам от мъка  аз пих като луд!

Спри, Любов! Не отвръщай очи!
Да, пиян съм – от дълъг копнеж.
Чуй, живота без теб ми горчи,
тъй  жадувах при мен да се спреш!

Пий от този искрящ елексир!
Аз от теб живот ще  отпия.
Сърцето ми – златен потир,
беше празно, защо да крия?

А душата ми, млад пилигрим,
сред пустиня жадна се скита.
Нека оазис с теб сътворим,
да открием изворче скрито!

Спри, Любов! При мен остани!
И дари ме с късче от рая!
Вдигам тост за щастливите дни!
Спри и остани с мен до края!

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??