11.10.2020 г., 7:55 ч.

Добре дошли! 

  Поезия
409 1 2

Здравей, Несретнико, на прага ми спрял,

свелинката в моя дом съзрял. 

Ела се стопли! Вода и храна за из път си вземи!

Здравей, моя съпернице! Завистнице за моя свят!

Влез! Има място! Той е достатъчно богат!

Здравейте, врагове на моята душа!

Огъня ви мога с успех да потуша!

Добре сте ми дошли!

Безразлични, добри, или зли!

Отворена е моята врата

за всяка скитаща душа!

Готов е моят дом да приюти

всеки и всекиму да прости!

Надявам се да ви изпратя с дар!

Вързопче с добрина и стиска чар!

Ще ви трябват по пътя до следващ дом,

където са готови да ви дадат подслон.

Благодаря , че ме почетохте и на прага ми спряхте!

Благодаря, че заедно с мен помечтахте!

© Маргарита Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??