13.06.2018 г., 0:02 ч.

Добре дошъл, усмихнат ден! 

  Поезия » Пейзажна
679 0 6

 

Нощта разкъса черния си фрак
и литна от гръдта и́ птица бяла.
Окъпа в злато хребетите пак
вълшебен лъч на утрин засияла.

Разсъниха се росните треви.
Брезите по съседски зашумяха.
Врабчетата подадоха глави
от своите гнезда и се разсмяха.

Разроши ги игривият ветрец,
глухарчета подгони из полето.
Лалета сплете в пролетен венец
и прати ги по облак на небето.

Прехласнаха се медните пчели
по алената ризка на божура,
а паяче с невидими игли
копринен дом да шие пак се втурна.

Събуди ме нагиздено петле,
извило глас над тучните полета.
Добре дошъл, усмихнат ден! Дойде!
И слънцето ни маха от небето.

© Деница Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??