15.11.2019 г., 9:35 ч.

Добри гости 

  Поезия » Друга
1171 4 23

През вратата влизат ведри

чакани отдавна гости -

Благодушни, топли, щедри.

Домакина вдига тоста:

 

"Добре сте ми дошли. Седнете

до камината гореща.

Вечно в моя дом бъдете -

Наздраве за добрата среща."

 

Усмихна му се Радостта,

до нея Щастието също.

Целуна го и Любовта,

сплоти Доброто тази къща.

 

     *****

 

Домът е нашето сърце -

Там нека гостите приемем,

и нека бъдат вечно те

по пътя, който си изберем!

 

30.11.2017.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледно наричане »

9 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??