9.07.2012 г., 17:28 ч.

Добри и нараними, и вглъбени 

  Поезия » Друга
1091 0 5

Нещата ще се променят. Само някои.
С тебе ще се обичаме.
Всички нощи ще бъдат леки,
всички дни - буйни и капризни.
Ще бъдем силни. Като делфини.
Пипи Дългото чорапче ще хвърли всички
чорапи, все пак е лято,
баба Яга ще стане наранима и вглъбена,
защото ще изгоря метлата и,
Дон Кихот ще е спокоен, примирен,
вятърът ще е друг, няма да се размотава,
ще бъде дискретносинкав,
Снежанка ще си купи модерна рокля
и ще си отреже косите.
Спящата красавица никога няма да спи,
Снежната царица ще се научи да играе балет,
Малкият принц ще подари роза
на лисицата, върху главата на Хари Потър
ще падне философски камък и той
ще забрави как се правят магии.
А ние с теб ще се лъжем, ще се мразим,
ще се обичаме. Завинаги или никога.

© Светла Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??