За своите гладни душици,
хванала мама мушици.
И нахранила е всички
малки попови лъжички.
Вечерта ги тя събра
на задружна веселба.
Нейде там във жабурняка
глас изви тя и закряка:
"Вий послушни ми бъдете
и големи порастете,
щом аз вече остарея
и спокойно да живея,
да се радвам, че добрички
станали сте вие всички".
© Иванка Морарова Всички права запазени