18.10.2015 г., 20:06 ч.

Добрите хора 

  Поезия
487 0 6

                                                    Добрите хора

 

Добрите хора винаги си патят,

тъжни, самотни със сълзи в очи.

Те не се карат, не викат, не се млатят,

на лошото отвръщат с добро,

душевно се терзаят и се мятат.

Едно такова същество е винаги само.

 

С усмивка и  с добро сърце

един Човек с душата на дете.

Той винаги отстъпва пред наглеца

който прав е в свойта тъпота

за Честността се той застъпва

и пак потъва в свойта самота.

 

Такива хора недостатъчно се уважават

въпреки душевната им красота

която притежават.

Да бъдем добри

и да възпитаваме децата си в това

Не ще останеме ние сами

истината е една.

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??