Господи, ти бил ли си дете
и на какво играеше тогава?
Защо човек когато порасте
с детски спомени се забавлява?
В Библията няма нито ред,
за родителите твои. Те какви са?
Имал си навярно луд късмет,
че с такъв талант са те орисали.
Как от кал Ти хрумна, я кажи,
да направиш своето подобие?
Господ също може да сгреши,
но кого за прошка после моли?
За едната ябълка успя,
да затвориш райските селения.
Ябълките тука се варят
и се пият като изцеление.
Я, върни ни в Райските земи.
Ада вече всички опознахме.
Ябълките тук са със пари.
От пари, добро? Не, не видяхме.
© Валентин Йорданов Всички права запазени