26.05.2019 г., 6:51 ч.

Добро утро 

  Поезия
116 1 0

ДОБРО УТРО

 

Щастие е... да има кой, да ти каже „Добро утро!“,
с очи, в които грее, поникнала от здрача, зората,
да разцъфтява любовно без намек от лустро
и обгръща с обич безкрайна, палеща душата.

 

Щастие е... двама да поемете на утрото дъха,
уханието му да пиете с чашата топло кафе,
в пръстите, докосващи се, да усетиш страстта
на разплискващото се в огън светло небе.

 

Съхрани това щастие дълбоко в сърцето си,
поддържай огъня му винаги живо пламтящ!
Изгубиш ли го, ще останат празни ръцете ти...
Казва ти го самотник, от болката своя крещящ...

 

25 05 2017

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??