2.06.2019 г., 10:37 ч.

Добродушко 

  Поезия
307 0 0

Добродушко станал дядо,
внуците отдавна се родиха,
с имена послучай днешно време
се кръстиха: Злоба и Лицемерие,

 

но има Добродушко син,
Истинко на име.
Бие се за забравената правда,чест и уважение,
баща му гордост всеки ден изпитва,

 

но какво да каже Истинко сега,
щом децата му застанали са срещу него,
вместо горд да бъде той,
срамът познат му е добре.

 

Опитва се да не го показва
и на Любов се оповава.
Бори се без да се предава,
света широк иска да спасява!

© Еленка Гишина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??