Доброта
Къде си ти сега Доброта?
Скрила си се дълбоко сега,
дълбоко в човешката душа!
Заедно със своята сестра Тъга!
С Лошотията водиш борба,
двубой за превъзходство в душа,
В душата на човека, тя е една,
жестоко сражение за нея!
Ти си като девойка красива,
усмихната, мила, ведра, игрива.
А тя е грозна, нахална и зла,
намръщени, коварна зла жена!
Заедно с Вяра, Надежда и Любовта,
ще победите вие Лошотията в душата!
© Валентин Миленов Всички права запазени