14.08.2022 г., 17:42 ч.

Доброта 

  Поезия » Философска
210 2 3

 

Добротата винаги ни буди
и разтърсва мисли и покой.
Пази ни от користни подбуди
и опасен тягостен завой.

 

Добротата внезапно ни стряска,
спира всеки яростен шамар.
А понякога ни ръкопляска
и прогонва черния кошмар.

 

Добротата честичко ни спира
просто безразсъдно да грешим.
В тъмнината път към нас намира
и се моли чест да не рушим.

 

Добротата справедливо съди,
ако съвестта изневери.
Знае как злините да прокуди
и любовен храм да изгради.

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??