9.03.2018 г., 13:10 ч.

Доброто живее в нас 

  Поезия » Любовна
1078 4 10

Доброто живее във всяко сърце, 

закрилящо с обич живота, 

прилича на малко невинно дете, 

с усмивчица майска и топла. 

 

Добро е да вършиш красиви дела, 

да бъдеш в света добродетел, 

помагай на всеки изпаднал в беда, 

стани на доброто свидетел. 

 

Да може във миг да повярва света, 

че има добро на земята, 

че то съществува във всяка душа, 

дарява със обич сърцата. 

​​​​​​

​​​​​​Пред твоята милост сега коленича

и силно провиквам се в сетния час:

- Доброто живее когато обича, 

защото доброто живее във нас. 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Иван Бодуров Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Къде живее доброто" »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??