25.06.2014 г., 21:34 ч.

Добър ден 

  Поезия » Любовна
466 0 1

 

 

     Искам да ти кажа "Добър ден",

     моя приятелко добра,

     въпреки че не говориш с мен

     и не ме поглеждаш, за да мълча!

     Искам да ни е светъл и добър деня,

     както при първата ни среща,

     с искрата, която разгоря

     в сърце ми от очите си горещи...

     Хайде, "Добър ден" кажи и ти!

     Вече друго нищо аз не бих ти искал

     и това, което съм ти шепнал забрави -

     на приятел се не казва "Аз те обичам",

     че от не-приятел тъй болезнено горчи...

     Да те върна при мене само искам,

     най-мил приятел ми беше ти,

     с "Добър ден" ще бъде истинско,

     макар че вътре неистово боли...

 

 

 

 

 

© Валдемар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Казват, че само любовта, която разплаква
    очите е истинска, докосващ елегичен стих,
    пожелавам и на лирическия, и на неговия
    автор занапред щастлив късмет и сбъднати
    мечти! Поздрави!
Предложения
: ??:??