Добър вечер госпожа Носталгия!..
Добър вечер госпожа Носталгия,
само ти и аз във вечерта
нека споменем с добро България
дето я развяхме по света!..
Добър вечер госпожа Носталгия,
пак ще сложа старото джезве-
знаеш- в тая част на Африка
пият само чай или кафе...
Добър вечер госпожа Носталгия,
ти- във бяло, аз- във смокинг чер,
нищо че накуцвам от подаграта
ще съм ти галантен кавалер...
Добър вечер госпожа Носталгия,
в тая вечер двама виз-а-ви,
туй което помня от България
с теб да споделя ме остави!..
Добър вечер госпожа Носталгия,
спомените Вятър ги отвя
и Миража с името „България”
някъде назад се разпиля!..
Добър вечер госпожа Носталгия,
странна двойка с теб ще сме сега
аз ще ти разправям за България-
ти ще ме даряваш със рога!...
Добър вечер госпожа Носталгия!..
А рогата мисля, че са жест
на любов към мен и към България!..
...Искаш ли да ми пристанеш днес?..
Едно време в
Северна Африка
д-р Коста Качев
© Коста Качев Всички права запазени