1.08.2014 г., 15:58 ч.

Добър вечер, клошарю! 

  Поезия » Друга
903 1 3

Добър вечер, нещастни клошарю!

Пак ли ровиш за къшейче хляб,

кой мечтите застреля с кошмари,

кой превърна в немил и недраг?


Аз отдавна мечтата ти зная,

тя не струва премного пари,

във живот - между ада и рая

за приятел те Бог с куче дари.


Знам, мечтаеш за паничката леща

и за дом с любов подреден,

там усмивка от слънце да срещаш,

ех, бедняко, по капка на ден.


Там, където ще лягаш с надежда,

че от утре ще бъдеш честит

и дъждът, що вали, не прецежда

на копнежите сладкия вид.


Там, където не ще си прокажен,

да се скиташ немил и недраг,

в друго време, не време разделно,

в свят човешки, по-хубав и благ!

© Красимир Трифонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??