15.02.2018 г., 21:16 ч.

Додея ми! 

  Поезия » Гражданска
666 3 8

Додея ми! Ах, колко ми додея
от медиите, пълни с новини.
Ликът да ми натрапват на злодея,
а той на простотия да вони.

 

Алеко да е вечно актуален
с един роман, останал без покой,
а в тинята на прехода ни кален
да бъде Ганьо с образ на герой.

 

Когато пътят става орисия,
от трън - да би се случило на глог,
най-свестните достигат до просия,
а гнусният си мисли, че е бог.

 

Без срам. Без чест. Без лъч от съвест жива
сърцата сиромашки ще мори.
И блатото не ще превърне в нива,
и правдата не ще да възцари.

 

Стисни, си казвам, зъбите! Човеко!
Туй сетно зло без злоба претърпи.
Додея ти героят на Алеко,
че цял народ в разруха потопи.

 

Но там, отгоре, в сферите над мрака,
записва Съдник тежките вини.
И Ганьо участта си ще дочака
на пъкъла в горещите вълни.

 

Ясен Ведрин
(Възходът на падението)

© Ясен Ведрин Всички права запазени

В тази стихосбирка съм събрал творби, което са моят поетичен отпор против най-страшния печат на днешния свят - възходът на падението! Вярвам, че те ще намерят своята читателска аудитория!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви - Маргарита, Венета, Пепи, Влади и Люси! Бог да ни дава вяра да издържим!
  • Хубав, критичен стих!
  • Отново ясно изразена гражданска позиция, чрез много хубава поезия! Душата на твореца негодува срещу пошлостта и злоботията на днешния свят. Аплодисменти!
  • Силен акцент! Чудесно изразена позиция! Поздравявам те!
  • Силно! Дано да докосне повече хора!
  • Ох! Ведрин! Вика му се деградация на това.
  • Благодаря ти, Любо! Дано! Но от шума на чалга камбани трудно се чуват!
  • Биеш камбаната, дано повече хора, имащи чувство за дълг и справедливост, да я чуят! Споделям и подкрепям напълно позицията ти!
Предложения
: ??:??