15.11.2020 г., 10:44 ч.

Догмата... 

  Поезия » Любовна
114 0 0

 

Догмата...

                     на Силвана

 

Толкова малко сме били заедно,

а пък толкова дълго разделени,

че се питам: може ли да  е праведно –

станалото между мен и тебе!...

 

И дали си ти съществувала,

или с любовта ти съм ви измислил –

в необята на мойто пътуване

след миража на бягащи истини!...

 

Но тъй се създават и религиите навярно:

някога, с някого,нещо се е случило –

после друг го разказва... А хората вярват,

че няма разумно обяснение на Чудото...

 

И за това приемам за истина – Догмата,

че било е!... Съществувало е!... Да се знае!...

А вече нямат значение съдържанието и формата –

имало е значи Любов... И това е!..

 

13.11.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??