Не ми отнемай правото да дишам
и не връзвай на възел душата ми!
Още мога боса да тичам
и да иззиждам ново начало.
А когато заговори в мен тишината
и мислите пресичат разстояния -
чертая пълнолунията по стъклата
и рисувам смълчани признания.
Докато дишам - оцелявам!
Но не и на командно дишане!
В света на живите оставам,
останалото е отричане!
Руми
© Румяна Всички права запазени