31.08.2008 г., 20:15 ч.

Докога? 

  Поезия » Философска
482 0 5

 

В синевата на покоя светъл

се скри свободната промяна.

Преправи се на вик отекващ

и се запъти към султана.

 

Препречи се на сладки мисли,

на дъх отровен, недодялан

и ги препрати да избистрят

душата смутна, неизгряла.

 

Премина в много дивни сълзи,

в лъжи изгнили и незрели,

привикна на душите дръзки

и на телата занемели.

 

Докога

 ....

 

 

Нужен ли е

Кръст

на страдащия? 

 

© Нико Ников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??