9.11.2014 г., 19:24 ч.

Доктор Любов 

  Поезия » Хумористична
573 0 1

Влюбена съм,

а той ме гледа.

И даже ми се чуди.

Какво е това момиче?

Явно е от клуба 

на “влюбените луди”.

Сигурно е болно,

любовта е коварна.

Страшно е, когато те хване,

а лечение ефикасно няма.

 

В болницата от любов

има много пациенти.

И всички до един влюбени са

и търсят медикаменти.

“Спешно ни дайте лекарство,

което да ни излекува!”

А лекарката, доктор Любов,

гледа ни и ни се любува.

 

“Ах, какви сте сладки!

Влюбени сте, мили мои.

Що за глупости говорите,

че искате да се лекувате

и от списъка на болните

да спрете да съществувате?!”

 

Аз поглеждам я и питам:

“Доктор Любов, не виждате ли,

че кабинетът Ви от болни прелива?”

Тя се усмихва и ми казва:

“Мило момиче, това ме прави щастлива.”

 

Но аз настоявам да ни помогне,

а тя сякаш не чува.

На вратата ú накрая видях табела –

пишеше:

“Драги пациенти,

само чудо ще Ви излекува.”

© Мария Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ми хареса, особено финала!
    Накара ме да се усмихна
    тази любовна болест!
    Поздрави и дай Боже всекиму такава болест,
    както се казва!
Предложения
: ??:??