27.03.2021 г., 16:05 ч.

Дом 

  Поезия » Любовна
204 0 0

 

Дом

 

Домът е там, където е сърцето!

Където знаеш-някой ще те чака!

Там най-прозрачно синьо е небето

и най-студена, бистра е водата!

 

Домът е там, където се завръщаш

след дълъг път, без сили, уморен!

И всеки път когато там се връщаш

с надежда чакаш утрешния ден!

 

Домът е там, където се усмихват

щом отвориш пътната врата!

Където някой ще прошепне тихо:

„добре дошъл отново у дома“!

 

Домът е там, където ще те чакат

човек любим, родители, деца!

Домът е там, където даже мракът

превръща се във дневна светлина!

 

Домът един е! Твоят дом единствен!

И в него има обич, топлина!

Той е истински, не е измислен

щом живее в него любовта!

 

24.03.2021 г.

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??