1.01.2016 г., 18:43 ч.

Дом за ангели 

  Поезия
495 2 6

ДОМ ЗА АНГЕЛИ
***********************
Ах, тази буря, кърмена от облак,
краде от синевата на небето.
Навярно си представя, че е обич,
но с леден дъх убива всяко цвете.

 

Прегръща ме в студените си скути
с най-нежната прегръдка на мадона.
И в тази белота е тъй уютно,
че времето разпада се на йони.

 

Не знам коя съм. Сякаш съм прозрачна
и в мен пулсира слънцето – по спомен.
И думите пророчески на врачка,
че: бялото, за ангелите, дом е.

 

Красиво е – до степен невъзможна
и аз се припознавам с ветровете.
Душата ми, без земната си кожа,
вселена сбира в шепички. И свети!

 

А после става синьо, много синьо,
защото се завръщам на небето.
И знам, че миг преди да си заминем,
снежинки сипе Бог – за да ни светят.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??