11.04.2023 г., 7:49 ч.

Домове в гората са дърветата 

  Поезия » За деца
414 1 11


От древни времена ги има,
до нас достигнали са китни и могъщи.
Дърветата са живата им рима
и за животни цял безброй са къщи.

Горите са сърцето на земята,
за да я има, трябва да пулсира то!
Дърветата им са на тях децата,
тъй както вие сте в семейството добро.

Без тях и птичките ще са бездомни,
ще скитат катерички, ще тъжат,
а също още животинки многобройни
без къщички ще са в огромния ни свят...

Големите това понякога забравят
и воюват сякаш,  че със тях...
И феи, елфи, животинчета, остават
без покривче, без топлина, без смях...

Дечица мили, щом пораснете, нали

няма добротата да забравите,
да воювате с разкошните гори,
и бездомни всички да оставите...

Представете си за миг поне,
че нямате къде да се завърнете,
че всеки ден и нощ на улицата все
ще скитате - добре ли е така да бъдете?...

И затова нали ще обещаете
да пазите горите и природата,
защото вече истината знаете -
Животните от дом нуждаят се, тъй както хората!

08.04.2023.

© Георги Каменов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Пазете чудесата на гората »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??