Последни дни, не ми остава много,
готов във ъгъла багажът ми стои,
сбогувам се, и казвам ви - До скоро,
Довиждане, Приятели добри.
Аз знам отново ще ви срещна,
във някой зноен августовски ден,
с усмихнати очи ще ви погледна,
и бузите за поздрав ще допрем.
Ще си разкажем трепетно какво е,
там, далеч, във чуждата страна,
за преживени радости, неволи,
за непознати чувства и тъга.
Ще пием пак студена бира,
събрали се случайно следобяд,
емоции отвътре ще напират,
и всичко ще превръщат в смях.
И всичко ще е вече зад гърба ни,
само снимки за отминалото ще напомнят,
и само някой заблудил се спомен,
усмивка от лицата ще отронва.
Така ще е, и хубаво навярно,
но утре тръгвам рано призори,
и думи пиша днес за вас - прощални,
Довиждане, Приятели добри.
© Деян Димитров Всички права запазени