21.11.2018 г., 13:22 ч.

Драгойново е моята родина 

  Поезия » Философска
458 1 0

ДРАГОЙНОВО Е МОЯТА РОДИНА

 

За мен Драгойново е моята Родина,
навярно  щото в него съм роден,
макар че в град живея, не една година,
не смятам мястото, че е за мен!

 

Не мога аз във София да се отпусна,
тук срещаем все намусени лица
и свикнах аз с неистинското им изкуство
и с липсата на милост и сърце!

 

И чакам всеки миг, да дойде изненада,
разбира се в не моя интерес,
и сиирджии да ме гледат със наслада,
да се почувствам като гонен пес!

 

Тук в селото нещата са съвсем различни,
на всички зная всички имена,
характерите им, родата им - отлично
и кой как язди чужди стремена!

 

А вечер като седна сам на судормата
и се загледам в родния "балкан"
аз чувствам, че ми днама леко на душата
 и аз забравям думата "Аман"!

 

Когато сутрин се събудя в раневата
изпълва се душата ми с екстаз
и видя Изгрева да носи светлината
и чуя птичките да пеят вмeсто нас!


 10.07.2012г. Драгойново

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??