19.06.2007 г., 16:36 ч.

Дракон 

  Поезия
652 0 0
Самотно небето сивее в нощта,
сърцето ненужно тупти в гръдта,
самотна звездица изгря над света
и тежко се тътри напред любовта.

Мрачните клони на пусти дървета,
разперили пръсти напред в нощта,
сякаш се молят над тежки павета
с черни, прокобни, увити стебла.

Студена, луната отгоре сивее
над мрачни гори и жълт пущинак
и алена кръв от картината грее
на Дракон, разперил криле в полуздрач.

Любов и омраза преплитат се нежно
и мрак в светлината се врязва така,
сякаш някога Дракон повял неизбежно
горчива и сладка любовна мъгла. . .

© Десислава Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??