Калина,
в сърцето ти има
белези
от стари войни...
И не всеки знае,
че чарът ти крие
много сълзи.
Където минеш по земята
оставяш следи.
Където се усмихнеш и заговориш,
въздишат души.
Калина, по тялото ти
се виждат следи от живот
и следи на мечти!
Но щом се засмееш до мене ,
Любов залива всичката болка.
И от щастие плаче ми се..
Щом затанцуваш,
пламва огън,
още преди да светнат искри.
Онзи ден покрай теб,
се почувствах така цял,
пулсиращ и жив!
Събудих се здрав,
силен, нов, носещ надежда
и даже щастлив!
След твоята вълна от любов,
След история ти
за света и живота!
Бях потресен
от вярата ти
в доброто
и в хората...
Забравих за болката си.
Разпръснах дима
на самотата си сива.
И от радостта реших
веднъж и аз
да отпия.
Калина, тръгваш си...
А сега така ми се иска
да те стисна
до мене.
Остани още за миг..
Очакват те!
А мъчно ми е...
Не за теб,
Виж се!
Боже, настръхвам,
като ме гледаш такава,
изкрящо красива!
Каквото и да стане,
ти пак ще си много щастлива!
За мен ми е мъчно, Калина,
че не ми достигна
ни смелост,
ни сила.
Не успях, да се преборя
с демоните си
и тъгата стара
да изтрия.
Не успях да си отворя сърцето,
да те обичам повече
и да бъда твоя закрила.
Калина, прости ми!
Не ми остана
ни гордост,
ни воля...
Пред теб падам днес
на колене,
безпомощен
и се моля...
Бъди благословена!
На света няма нищо по-нежно
от допир със твойте ръце...
Ти ще бъдеш такава майка!
И Благословени ще са ти
рожбите!
Калина,
по кожата ще имаш
бели вълни.
От тялото ти ще се ражда
още живот
и ще се виждат още
следи на мечти!
Калина, по лицето ти
ще се изрисуват
линии и стрелки.
Но в очите ти
винаги ще греят
онези детски лъчи.
Ех, Калина...
Който не ги види
ще си отиде.
Който не успее
да ги почувства -
ще умира
от студ и глад,
сляп в тъмнина.
Но, Калина, помни,
че не всеки създаден е
за светлина!
Ти запей! И продължавай
да светиш така!
Запали със танца си
още очи и тела!
Махни ми! И тръгвай!
Аз избрах да съм тук.
Да съм сам.
Да творя мрачен.
И със себе си да се боря!
Не се спирай,
защото съм тъжен,
защото отвътре горя
и ти ме разплака...
Не ми се потдавай!
Моят враг радостта
Отвън те чака!