17.01.2009 г., 16:55 ч.

Другата страна на Битието 

  Поезия » Друга
598 0 6

Неравноделно  поживях. По нестинарски.

Преспивах в долини, била. Огнищата

заливах с престоялост. Менчето жътварско

 като злато светеше сред  пепелищата.

 

 Не миех с години образа отсреща,

 използвах вятъра, дъжда, капчука.

И пак ме канеха  на снобски срещи...

(На времето какво  за мен му пука?)

 

Била съм  с въглени в косите, изтрезняващи.

От танците  са влизали неканени.

На възли вързали Съдбата полудяваща,

от пламък преминавали са в камъни.

 

Опитвала  съм  вино и отрова. Синоними са.

И пак в ушите ми  е пеела раздялата.

Без обич и без болка немислима съм.

 Неравномерно  напосоки побеляваща.

 

Оттатък ще съм млада. По-вълнуваща.

Ще стигна  пак долини и морета.

 В  спомените  аз ще лагерувам...

От   другата страна на Битието...

 

 

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??