13.05.2010 г., 0:33 ч.

Духобактерията 

  Поезия » Философска
432 0 1

Духобактерията

 

 

По- често звездите виждам.

За теб на вълни прииждам.

И няма веднъж проверка,

да вдене в цевта отверка.

 

Сега съм отново бесен.

Параклисът ми е тесен.

Високо ми е дървото.

Дълбоко ми е нивото.

 

Че има пред теб междуазие.

Хлапашко е безобразие

да лееш в стените тънки

кат тънък лед изпод кънки...

 

Да галя себична хетера,

различна, но все пак химера.

Да мога краката тънки

да сторя- да не са спънки.

 

Да искам ръцете откликващи

да са вес ден избликващи

от Любов и откровеност,

без някаква скверност.

 

Аз  искам  реката милостна

да е ръката силостна,

когато ще има помен

или като само спомен-

 

Разтури се днес реката

-от страх си вдигни краката.

А има ли малко вечност

в пословната безсърдечност-

 

Прости се с добрината свята

и карай с дебилината

на другите няколко свята.

Духобактерията е засята.

 

 

 

© Румен Марков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??