13.11.2019 г., 22:07 ч.

Думи (акростих) 

  Поезия » Акростихове
1097 1 1

Колко още ще можем така

Аз и ти в думи писани само...

Тежи самотата в мене сега,

Остана ми само безкрайното нямане...

Кажи колко още думи ни трябват?

А знаеш не всичко могат да кажат.

Пресъхнах, отвътре вече е празно.

Чуваш ли... думите вече наказват...

Искам те истински (не снимка без име)

Цената? Наддавай! Няма значение...

А после... за после не искам да мисля,

Една само мисъл ще пазя – за тебе. А

Всяка казана дума е капка,

С която неволно доливаш морето

Ядно блъскащо нашата лодка,

Как ще се срещнем на разбити парчета?...

Абсурдно е... има толкова много

Думи, които нищо не казват, а

Убиват ме бавно... Вече не мога да

Мисля дори... спирам... оставам...

А беше отдавна, когато със тях

Любовта си рисувахме в стихове.

И беше... отдавна... сега само прах от

Чувства остана, и минали мигове.

Не искам вече да завися от думи

Аз бях до тук... ако можеш върни ме...

© Биляна Битолска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Спирам пред портата,
    Прагът наднича в трева
    От застинали думи...е моргата.
    Минавах "случайно"...Сега
    Е различно и тихо.
    Някога беше...или е игра,
    Звън от събудени стихове,
    Азбучна песен - твоя следа.
    Тръгвам след нея...мигове в
    Едно различно вриме...ти и аз,
    Безкрайно, безбрежно....като "нас".
Предложения
: ??:??