23.06.2021 г., 0:15 ч.

Думи, които раняват 

  Поезия
201 0 0

Думите понякога нараняват

- пробиват душата ти със шиш;

обидите силно ти повлияват,

карат те да се чувстваш нисш.

 

Все някой някога ще ти каже,

че не си достатъчно добър във нещо;

самочувствието ще иска да ти смаже,

за превъзходство ще те обиди с нещо.

 

Ще иска да ти се подиграе,

ще каже че не си красив, слаб или висок;

да те нарани силно ще се постарае,

ще остави в душата ти отпечатък дълбок.

 

Помни, че винаги ще има

някой, който ще те обижда и критикува,

несериозно обаче недей го взима,

на мнението на хората недей робува.

 

Думите оказват голямо влияние.

От тях понякога боли.

Но няма ненаказано деяние...

А какъв да бъдеш определяш само ти.

© Татяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??