20.12.2011 г., 13:30 ч.

Душ 

  Поезия » Пейзажна
831 0 4

ДУШ

 

Нежен допир в жарка пещ

обгръща с порив сетивата.

Водни капки с дъх горещ

оставят сенки по стъклата.

 

Копринен допир в облак пара,

шум от тръпнеща вода

обгръщат всяка клетка стара

в пир от нежна топлина.

 

Струйка-пламък, топъл душ,

най-нежна ласка на водата.

В сърцето кипва нова мощ,

пулсира в танца и душата.

 

От зъзнещ студ след тежък ден —

пиршество на сетивата.

На чувствен душ попаднал в плен,

товара грабва в миг водата.

 

Прегръдка водна ме обгръща

и ставам чиста и добра.

След душ живота пак се връща

в триумф от течна светлина.

© Галена Върбева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??