8.01.2008 г., 8:33 ч.

Душа 

  Поезия » Друга
547 1 2
 

ДУША

 

Не купувайте дом за душата!

Аз платих и я пъхнах в черупка.

Тясно й беше и ме упрекна,

че съм направил скъпа покупка.

 

Тесен дом за душата си купих,

а пък тя за простори мечтала!

За отплата получила не свобода,

а затвор - във черупкова стая...

 

Заживя тя във тъмна обител...

Непростимата грешка, душата подведе...

Моят подарък - черупката скъпа,

не в простора! Във ад я въведе.

 

Затова за душата подслон не търсете!

Нейната волност е свято причастие...

Скрита в черупка душата умира,

а пък ние все търсиме щастие!!!

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??