3.09.2021 г., 1:54 ч.

Душата 

  Поезия » Философска
459 0 0

                                           Душата

 

 

 

Тя душата, пеперуда в тялото на човека,

води го напред в живота, в неговата борба.

Дадена му е от Бога, знае се от памтивека,

да твори с нея и да раздава на хората доброта.

 

Не наранявайте никога на човека душата,

тя е красива и има своя нежен бял ореол.

Боли еднакво както при мъжа така и жената,

защото това е духа им, тя душата няма пол.

 

Живее в нас в гърдите близо до сърцето,

което си остава сърце като на детето.

Когато те заедно излъчват своята доброта,

усмивката грее дълго на нашите лица!

 

Душата е като пеперуда и някога ще отлети,

високо в небето някой ден тя ще полети.

Ще се завърне там при Бог тя завинаги,

а на земята ще останат децата ни, нашите следи.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??