Душата
Тя душата, пеперуда в тялото на човека,
води го напред в живота, в неговата борба.
Дадена му е от Бога, знае се от памтивека,
да твори с нея и да раздава на хората доброта.
Не наранявайте никога на човека душата,
тя е красива и има своя нежен бял ореол.
Боли еднакво както при мъжа така и жената,
защото това е духа им, тя душата няма пол.
Живее в нас в гърдите близо до сърцето,
което си остава сърце като на детето.
Когато те заедно излъчват своята доброта,
усмивката грее дълго на нашите лица!
Душата е като пеперуда и някога ще отлети,
високо в небето някой ден тя ще полети.
Ще се завърне там при Бог тя завинаги,
а на земята ще останат децата ни, нашите следи.
© Валентин Миленов All rights reserved.