23.09.2009 г., 14:41 ч.

Душата ми не е учебник 

  Поезия » Философска
632 0 8

Душата ми не е учебник, мила ,

За да научиш ти за мене  всичко...

Да ме прелистиш, да добиеш сила

и знания – и стигнеш до отличен!

 

А после да си вземеш друг учебник.

От него пак да черпиш  и нататък

да вземаш туй, което е потребно,

за да напредваш във живота кратък...

 

Душата ми не е учебник, мила.

Отличници за жалост не излъчва.

Да я разтвориш - ще ти трябва сила

и там, за жалост, се достига мъчно...

 

Ако успееш все пак да надникнеш

сред редовете, може и да няма

от теб и спомен... и така ще свикнеш,

че нова е учебната програма... 

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??