1.06.2018 г., 20:52 ч.

Душата на поета е вълчица..... 

  Поезия » Друга
474 9 22

Душата на поета е вълчица,
без глутница, без рожби, без, бърлога,
луната ѝ е кървава сестрица
към нея вие тя до изнемога.

 

Душата на поета – нощна птица,
разстреляна безшумно от тъгата.
Заспива със изгрялата зорница
и с капчици умора по крилата.

 

Душата на поета е човешка,
но цял живот от същността си бяга.
Той знае, че роден е по погрешка.
ни Богу, ни човеку не дотяга.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??