Добри сте. Индулгенции купувате,
а те отдавна са с изтекъл срок.
И честни сте, а всъщност колко струвате?
Колкото свещ - запалена пред Бог.
Лирични сте, преяли все въздишате.
Пчелички, птички. Ух! И ох! И ах!
Стихът ми няма как да пренапишете.
Боли ви просто пълният стомах.
А някъде горят на клади грешници,
чиито грях изкупва дявол вещ.
И нека мрат. Сберете всички свещници.
Душата откупете си - със свещ...
© Надежда Ангелова Всички права запазени