Jul 29, 2018, 1:35 AM

Душата откупете си - със свещ... 

  Poetry » Other
578 10 33

Добри сте. Индулгенции купувате,
а те отдавна са с изтекъл срок.
И честни сте, а всъщност колко струвате?
Колкото свещ - запалена пред Бог.

 

Лирични сте, преяли все  въздишате.
Пчелички, птички. Ух! И ох! И ах!
Стихът ми няма как да пренапишете.
Боли ви просто пълният стомах.

 

А някъде горят на клади грешници,
чиито грях изкупва дявол вещ.
И нека мрат. Сберете всички свещници.
Душата откупете си - със свещ...

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??