25.05.2016 г., 20:24 ч.

Душата ти е струна 

  Поезия » Любовна
673 1 11

Душата ти е струна на цигулка,

докосвам я със нежно пицикато,

а ти отронваш звук - въздишка,

преливаща във чувствено легато.

 

Очите ти – изящни са светулки,

трасират пътя, водещ до сърцето,

омаен глас, шептящ на пресекулки

„Обичам те!” ме праща към небето...

 

Тела, преплели в страст до изнемога,

ръцете, тръпнещи с косите ти играят,

нощта отлитна - звездна, бързонога

и слънчеви лъчи в очите ти сияят..

 

Отпусната в ръцете ми заспиваш,

докрай отдала нежност закопняла

и топлина във вените ми вливаш

чрез любовта във тебе оживяла...

 

Любомир Попов

© Любомир Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??