8.05.2015 г., 18:35 ч.

Душите знаят 

  Поезия » Друга
305 0 4

Душите знаят

 

Аз не зная защо добротата е малко,
може просто под камък в душите да спи.
Ала знам, че посята, дори и напразно,
тя от мъничко зрънце расте и в злини.


Може някой добре да живее без нея -
ще пести свойто време за важни дела.
Но понеже спестеното - болно е семе,
после в шепи ще стиска от кал урожай.

 

Между вчера и утре изтича животът.
Нека днес да засеем доброто в света.
Да порасне високо, още повече, още.
Те, душите ни могат да пазят цвета.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??