29.04.2011 г., 23:43 ч.

Два котака 

  Поезия » Друга
659 0 3


Стихче за (НЕ)деца

 

Котарачета – черно и бяло,

се боричкат в тревата игриво;

времето спира, в кълбенце замряло,

после пак се преплита във сиво.

 

Спомени хукват, по детски немирни,

да погалят зверчета гальовни.

Сякаш в очите, котешко сини,

оживяват белите неспирни...

 

Котарачета – в сиво кълбо,

се боксират, но туй е „наужким”.

В този етюд за Добро и за Зло

бяло и черно са винаги дружки.

 

Котешко синьо око е небето,

в него с детска тъга се оглеждам.

В черно и бяло споменче взето,

през кълбото на сивите дни се процежда...

 

Кирил ПАЛАЧОРОВ, Бургас

 

 

© Кирил Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??