15.11.2008 г., 13:17 ч.  

Два реда самота 

  Поезия » Любовна
945 0 16

Отивам си. Два реда самота
за тебе недописани остават.
Поемата без край е, но така
ще я завършиш както ти си знаеш.

Безпътната прашинка без душа
позна ме - малко променена.
Такава съм. Последната сълза
изплаках преди доста време.

Понеже твърде дълго бях река,
отложи се утайка мълчалива.
Отивам си със бистрата вода,
не вярвам, че ще дойде жива.

Събрала съм сърцето си в ръка,
а в куфара година-две съм взела.
Оставям ти два реда самота -
да ги допишеш. Ала ти не смееш...

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??