5.07.2019 г., 8:32 ч.

Два узрели лешника 

  Поезия
399 0 0

Катериците 
(като мене) са глупави:
трупат лешници,
а после забравят къде са ги скрили
и примират от глад,
ако зимното слънце
ги погали по скулите
и затопли ушите им
със лъчите си хилави.

 

Затова катериците
трупат,
трупат,
трупат
нови купчини...
  
Два узрели лешника,
които снощи севернякът
зави с полумъртви листа, 
са с цвета на очите ти.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??