29.05.2010 г., 22:25 ч.

Двамата 

  Поезия » Любовна
564 0 1

Единият се влюбва първи...

В очите му

започва да се скита,

неуловен и близък,

погледът на другия.

В очите му

блуждаят очертания...

когато се заслушва

в звуците,

гласа на другия

той чува.

А между пръстите

водата

като коса немирна

се разпръсва...

 

Единият се влюбва първи.

А другият

започва да открива

очите си,

откраднати от него,

във погледа му

да блестят,

косите си -

по пръстите му

да струят.

И във гласа му

своя глас дочува...

А устните си щом усети

до неговите да горят,

престава той да бъде

д р у г и я т.

© Мария Шандуркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??