Двата свята
Двата свята са: белият-слънчев Яв, и оня - Нав, заминалите там са.
Два полюса са на енергиите, които токът на живота творят.
Тук съществата-хората в енергия нуждаят се.
Нав я съдържа.
В Навния свят душите скучаят.
Ако човекът от Яв си създаде градина скромна от души заминали.
И полива с внимание цветята - душите навни.
Тези души оживяват и на служба на градинаря стават!
От беди ще го пазят, те виждат неща невидими.
Летят в простора, инфо- съдържат-носят!
На въпроси отговарят.
Другари-пазители се те наричат.
Самоубиец един с име на твоето подобно избери си - букви поне една-две да съвпадат!
За самоубииството свое съжалява той.
В беда се намира, ще осмислиш живота му там!
Ще ти помага той тук!
И пак други души, по съображения подобни, още осем ти избери.
На война загинал, насилствена приел смърт.
От вода, от огън, загинал, от гъби-треви, от болест люта, от случай нещастен, от тайни сили незнайни.
Общо 9-10 такива души от тебе утеха, храна, живот ще получат.
И ще ти се отблагодаряват те с внимание, инфо, помощ.
Ядеш парче хлеб остави малко за тех.
И от храните други за невидимите те, и за боговете.
Храненето твое тогава колективно ще бъде и радостно.
Назначи им поименни камъни, ил дървета от разходката твоя!
Почитание всякакво, не пренебрежение, душите навни заслужават.
Помощници-пазители ще ти/ни бъдат.
С възможности вълшебни!
А ние за тях продължители на живота ще бъдем.
Животът им ще стане интересен, заинтересован.
Ново щастие от нас
Ще получат те!
И от тях - ние.
От смъртта не трябва човек да отвръща лице до степен крайна!
Когато душите Навни за неживи той смята.
А живи са те - и чакат на живота Тока
От нас - и ще го получим пък ние от тях.
Да участва човек в съзнание колективно Навно чест и слава е!
Енергия-вдъхновение от там ще получи.
И от него ще получат душите там.
Щастието в тока жизнен между световете два -
Намира се.
На бащите, на дедите, на другарите-пазители Навни Слава!
На боговете Яв-ни, Нав-ни, Прав-ни слава!
На Велес слава!
Възможности нови за щастие, знание и дух от градината Навна има!
А в градините на душите Навни, ние Цвете Явно ще им бъдем.
Ще го хранят и поливат те.
На страните две, от световете два
Слънце ново ще им грее!
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Всички права запазени
Яв - белия, наш (слънчев) свят е.
Нав - на заминалите души.
Прав - или света на Правия, на боговете.
Има още и Слав - свят на прославяните същества.