26.08.2010 г., 19:50 ч.

Две безумства 

  Поезия » Любовна
1138 0 13

Сякаш свършиха думите вече!

Без слова е нелепо, нали?!

Закопнях за дъждовните вечери...

за дъжда, който тихо ръми!

 

Две безумства във мене се борят

и едното от тях – любовта –

продължава негласно да спори

с непреклонната властна съдба!

 

А пък другото – мисъл-тревога:

да си тръгна!... Абсурдна игра!

Две безумства, запалили огън,

който, зная, не гасне в дъжда!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??