19.12.2012 г., 19:56 ч.  

Две дечица на живота 

  Поезия
842 0 1

Две дечица на живота - 12.01.2012

Сън ли е? Или реалност?
Да срещнеш сякаш душата си сродна!
Човекът е свикнал досега да не вярва,
живял той дълго оплетен в тревога.
На пода

в изнемога...
изгубил всякаква надежда,
сърцето разбито от земята събира,
на живота си пъзела, чрез воля подрежда!
Тръгнал отново да търси доброто,
заключено зад някоя далечна врата,
там, откъдето е тръгнало и злото,
светлината и мракът вървят ръка за ръка.
И като малки дечица, ръчица за ръчица,
вървят едно до друго и доброто, и злото.
Сякаш като двуцветна броеница,
редуват се в живота едно подир друго!

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??