Колко трудно без думи разбираме,
че животът е кратко дихание...
Океани от сълзи събираме
да измием вина и страдание...
Колко трудно с очи се обичаме,
без очакване за потвърждение.
А в душите си бавно събличаме
премълчаното опровержение.
Колко трудно? А може би, лесно е.
Днес за мен. Утре за теб. Разчитам те.
По очите. Горят. Безсловесно е,
но нашепват две думи «Обичам те!».